Over Ons

In verband met Corona, het volgende: Uiteraard volgen wij de RIVM richtlijnen.
vanaf 25 september gesloten, ivm de corona perikelen.

Herberg “Het Lachende Paard” is gesloten vanaf 21 september 2020.
Tot volgend jaar.

In het rustige en vriendelijke dorpje Vierhuizen, gelegen aan de oude zeedijk van de Lauwerszee, ligt Camping Lauwerszee.

Het terrein van de camping bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving en is omzoomd door 35 soorten bomen en struiken. Het Frankrijk van Nederland. Op het terrein kunt u kamperen met tent, caravan of kampeerwagen. De plaatsen zijn heerlijk ruim en overwegend beschut.

Stroomaansluitingen van vier en zes ampere zijn voorhanden. Er zijn goede sanitaire voorzieningen aanwezig, zoals toiletten, warme douches, wastafels, een vaatwasplaats en een was- en droogmachine. Voor de kinderen is er volop plek om te spelen. Bovendien zijn er leuke speeltoestellen en een zandbak. Huisdieren zijn welkom op de camping, maar wel aangelijnd.

Te huur : Fietsen, Elektrische fietsen en Tandems ! ook seizoensplaatsen.

Hoewel de camping in totaal meer dan 120 plaatsen telt, heerst er nog de rust en ongedwongen sfeer van een kleine camping. Natuur, rust, ruimte en gemoedelijkheid zijn de basiskenmerken van Camping Lauwerszee. Komt u die sfeer maar eens proeven!

Openingstijden: Camping van 1 april tot 1 november , Herberg van 20 april tot eind september.

Appartementen

Als u behoefte heeft aan net even iets meer luxe, dan hebben wij ook meerdere sfeervol ingerichte appartementen. Tarieven vanaf € 150,- voor een weekend en € 375,- voor een week.

Herberg

En als u dan toch aan het proeven bent, in de gezellige herberg worden heerlijke maaltijden klaargemaakt. lunch/diner of alleen een drankje, alles is mogelijk, in Herberg “Het Lachende Paard”.

Sauna

En als u behoefte heeft om even bij te komen dan kunt u terecht in de vlak bijgelegen sauna van “D’olle Pastorie“.

Nationaal Park het Lauwersmeer

Vlakbij de camping begint een uniek natuurgebied: Nationaal Park het Lauwersmeer, in 1969 ontstaan door inpoldering van de Lauwerszee.

Bossen, weidegrond, rietvelden en natuurlijk veel water bieden er plaats aan zeldzame plantensoorten en talrijke dieren.. Voor honderdduizenden vogels is het Lauwersmeergebied een groot rust-, broed-, foerageer- en overwinteringgebied geworden. Vogelliefhebbers beschouwen dit gebied dan ook als een eldorado.

Wandelaars en fietsers beleven de natuur op hun eigen wijze als zij gebruik maken van het uitgebreide padennetwerk.

De stranden langs het Lauwersmeer zijn in trek bij surfers, zwemmers en zonaanbidders.

Rondom het Lauwersmeer treft u een van de oudste cultuur-landschappen van Nederland aan. Veel oude dorpen zijn gebouwd op wierden of terpen. Imposante boerderijen, eeuwenoude kerkjes, molens en fraaie borgen (het bezoeken meer dan waard) sieren het landschap. Tussen de dorpen kronkelen de maren, kleine riviertjes, die bij uitstek geschikt zijn voor kanotochten.

Behalve het hiervoor genoemde is er in het Lauwersland nog veel meer te zien en te beleven. Camping Lauwerszee biedt een prima uitvalsbasis voor al uw uitstapjes in deze wondermooie regio.

Camping Lauwerszee

Hoofdstraat 49
9975 VR Vierhuizen
0595 401657